hits

Liten og uallvitende

22.06.2013 - 12:27 6 kommentarer

 

Vi blir født som blanke ark og de første leveårene er det naturlig at man lar nysgjerrigheten ta overhånd. Det tar tid å få oversikt over verden vi har kommet til og det er mange spørsmål som skal besvares. Når du ikke vet bedre må du velge å stole på hva som blir presentert, uansett hvor rart det høres ut... og spesielt hvis det kommer fra en som er eldre enn deg selv.

Da jeg flyttet til Norge ble jeg fort bestis med min jevnaldrende kusine Ida. Hun tok på seg rollen som veiviser i dette fremmede landet og introduserte meg for mange norske selvfølgeligheter.

 

 

Andre ting som jeg hadde vanskelig for å ta innover meg...

 

 

Også er det hele julenisse-opplegget da. (Håper ikke noen der ute fikk seg et skikkelig sjokk nå, forresten) Jeg kan ikke påstå at jeg noen gang hadde stor tro på at han fantes, men det var en jul jeg var på kanten til å bli overbevist. Det var julemorgen og jeg hadde hengt en strømpe foran peisen kvelden i forveien.

 

 

Foreldrene mine hadde kanskje kommet unna med det, hadde de bare ikke vært så forbanna overentusiastiske da vi begynte å diskutere strømpa med gavene i, og hvordan de hadde havnet der i løpet av natten.

 

 

Ok, jeg innså da at jeg enten hadde dårlig hørsel eller et unaturlig godt sovehjerte og bestemte meg dermed for å pakke ut innholdet i strømpa.

 

 

Men så kom jeg til den siste pakken i bunnen av strømpa. Jeg strakk armen nedi og dro ut en firkantet eske...

 

 

"En Ikea-kopp til meg? Her må det være noe feil...Kanskje nissen har surra litt?", tenkte jeg.

 

 

..og det var i dette øyeblikket jeg og mitt observante blikk for detaljer sluttet å tro på alt jeg ble fortalt - selv av godt voksne folk som burde vite bedre.

6 kommentarer

motionocean

23.06.2013 kl.13:47

Den egenskapen kom jo rimelig tidlig, da!! ;)

Brillefin

23.06.2013 kl.19:11

Hahhaha! kjipt det der!

Inky

23.06.2013 kl.19:54

Når sant skal sies så er det vel ikke sånn at jeg har husket denne leksen til til enhver tid her i livet....

T

26.06.2013 kl.13:55

Haha, åh. Livets små lærdommer, altså.

Mona

26.06.2013 kl.17:34

Heheheh! Selv var jeg livredd for nissen da jeg var liten. Enda det var bestemor med høyhelte sko og en sånn typisk dritskummel nissemaske. Vet ikke hvorfor min 155 cm høye bestemor alltid var nissen? Hva med pappa/onkel/bestefar? Jaja, var visst troverdig nok. Barn (jeg) må ha en annen måte å se ting på. Redusert syn eller noe.

Inky

02.07.2013 kl.16:40

Haha, det skulle jeg gjerne sett! Man lar seg vel lure fordi man vil tro på det kanskje?

Skriv en ny kommentar