Jeg får ikke sove

Er det en ting jeg virkelig skulle ønske var annerledes med meg så er det min innebygde klokke. Du vet, den som avgjør om du er en morgenfugl som begynner å kvitre så fort solen har tittet over horisonten, flakser smilende til jobb med rosenrøde kinn og en fantastisk glede over en ny dag

eller

om du er den som kvikner til i 22-tiden på kvelden, får endelig slitt deg løs fra koffeinrusen (fra de 15 x kaffekoppene du har fylt den trøtte, gjespefylte dagen med) rundt 02-tiden, for så å våkne av at vekkerklokken klasker til deg i trynet 07:15 den følgende morgenen. Jeg har skrevet om dette før og jeg skriver om det igjen, for dette er noe som angår meg i stor grad i visse perioder. Jeg er i en sånn periode.

Når mannen ved min side setter i gang snorkemaskinen circa 30 sekunder etter at samtalen vår er avsluttet og lyset er slått av, blir min frustrasjon bare bittelittegranne mer virkelig.

 

 

Det er stygt å si det, men under søvnmanglende desperasjon får en bevisstløs mann som regel gjennomgå. Det hjelper ikke at han lager lyder som en rusten motorsag. Men han husker jo ingenting av det imorgen uansett.

 

 

Snorkingen er ikke den eneste skurken. For det hender at den uteblir og da er det andre faktorer som spiller inn.

Når jeg ligger i mørket med øynene i taket kommer alle dagens tanker kræsjende inni hverandre som en 40-bil-lang-kjedekollisjon. Det begynner gjerne med en sang på radioen der den siste setningen i refrenget blir hengende på repeat. Og så husker jeg ikke hvordan den fortsetter.

 

 

Fins det noe mer irriterende enn sangtekster som ikke gir noe mening? Der sangeren slurver med orda så du må gjette til deg resten.  Det minner meg om en samtale jeg hadde tidligere idag med min “utenlandske venn”, vi så Miley på skjermen, men han skjønte ikke hva regnbuer hadde med saken å gjøre…

 

 

Som et liv som går i revy når det nærmer seg slutten, går dagen som nettopp har vært i høy fart gjennom hjernen før jeg kan få tillatelse til å sove.

Jeg tenker på Nugattimannen som endelig tørte å smake på noe annet enn kneipp med Nugatti, hvordan Hellstrøm egentlig har et godt lag med mennesker og kanskje burde blitt psykolog. Et klipp fra Bloggerne i reklamepausen får meg til å tenke på hvordan alle med Restylane-nebb ser ut som de er i slekt, og hvorfor i all verden er det forbudt med ølreklamer på TV mens ørten forskjellige kasino og gamblingsider får vise seg i beste sendetid?

Jeg ber den lille stemmen i hodet om å holde kjeft, men den vil liksom ikke slutte å ordlegge seg. Den funderer videre på livets mysterier. Kanskje jeg egentlig burde gi opp det kreative frilanslivet og få meg en vanlig kontorjobb? Så kan jeg bare sjekke ut kl 1700, og legge alle arbeidstankene i skuffen på kontoret, istedenfor å ha de med meg i butikken, i bilen, i dusjen og i senga. For når man har den kreative jobben, da jobber man på en måte døgnet rundt uten å tenke over det.

Men en ting er sikkert.

Det er jo på natten alle mine beste idéer blir født. Når tror du jeg kom på å lage denne bloggen liksom?

 

 

6 kommentarer
  1. Det er nesten som jeg er litt redd for den knyttneven hvis jeg klikker like, men den får jeg kanskje likevel. 😉 Dette er nok situasjonen her også. Har en mistanke om at kona kunne tenke seg å filleriste meg og gi meg en knyttneve. Jeg har veldig lett for å sove.

  2. Å, som jeg misunner de som sovner lett og sover tungt. Hadde livet bare vært så lett! Du bør i grunn bare være glad for at du har det slik, det er ingenting man bør ta for gitt:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg