Karpe diem, baby!

KD1

 

Er det en ting som får huden min til å krype litt, så er det sånne “inspirerende” bilder som det tyter over av her på internettet for tiden. Føler de kom omtrent samtidig som Tumblr meldte sin ankomst. Du vet, bilder fulle av rosa skyer, stjernestøvfilter, lettkledde hipsterjenter med blomsterkrans og olashorts, solnedganger… så, et eller annet sitat om tid og kjærlighet, og topp gjerne det hele med en enhjørning eller regnbue, sånn for sikkerhets skyld.

Helt seriøst, vil du virkelig leve hver dag som det var den siste? Er du klar over hvor stressende det hadde vært? Jeg hadde jo bare gått rundt hele dagen og grint, kanskje maksa ut MasterCarden på noen sinnsyke designerplagg jeg ikke har råd til (siden det ikke blir mitt problem f.o.m. i morgen uansett), for så å trykke trynet fullt av taco, kaffe og sjokoladekake, mens jeg imellom slafsende munnfull tok avskjed med alle mine beste venner og familie. Så hadde jeg blitt så deprimert over den lange listen med ting jeg ikke fikk gjort at jeg hadde gått og lagt meg i ren protest. Våkne neste morgen og gjenta- for et fantastisk liv. Not.

 

KD2

 

Jeg synes heller vi skal begynne å fokusere på det som er viktig. Nemlig å gi litt faen. Drit i å “Dream big”, ta heller og nyt at du våknet i dag og IKKE var forkjøla for eksempel… For den dagen du våkner og er så tett i nesa at du bare kan puste med munnen, og alt du spiser smaker luft- ja, da kan du bare drømme om hvor fint det var å være frisk.

Jeg leser hver dag om hvordan ungdommer blir syke av prestasjonsangst. De skal være flinke i alle fag på skolen, se bra ut, ha masse venner, generere hundrevis av “likes” på Instagram, vite hva de skal gjøre når de blir store, og rett og slett bare være supermålrettet i livet i en alder av 14 år. Er det ikke på tide med en revolusjon? Gå og smugrøyk bak hjørnet på skolebygget nå, liksom! Do it! Så blir du forhåpentligvis så kvalm at du aldri begynner å røyke. Det er jo sånt man skal lære av i tenårene. Prøve, feile og lære noe.

Da jeg satt og stressa over jobbrelaterte ting her om dagen, var det en venn som huka tak i meg og sa: “Du, husk at bare er en jobb.” Og vet du hva? Han hadde så rett. Greit at man skal ha ambisjoner, men når du blir deppa fordi du føler at du aldri strekker til eller gjør det bra nok, så er det noe galt med hvordan du tenker. Nyt heller at sola skinner for første gang på 5 uker når du sklir til jobb en morgen (for det is-teppet i Oslo den siste måneden har mildt sagt vært et lite helvete) eller at du endelig tok deg tid til å sy noen ekstrasting på den dinglende knappen på ytterjakken, etter å ha blitt påmint om at den var løs og snart vil falle av hver gang du tar jakken på for å gå ut et sted. De små gledene i livet…

Istedet for å hele tiden ha blikket festet så langt frem i tiden og tenke at du alltid kunne jobbet hardere, vært litt bedre, nådd litt høyere opp, at du glemmer den dagen du er i akkurat nå. Grip heller dagen i dag, for det er den eneste dagen du kan gjøre noe med. Resten kommer jo uansett senere. Ok, greit, jeg gir meg over og kan innrømme at noen sitater kanskje har litt sannhet i seg.

Så da avslutter jeg bare ved å si:

 

KDB

8 kommentarer
  1. Dette er et av de beste innleggene jeg har lest på lenge! Og det er så sant! Har tenkt over alle disse sitat-oppleggene jeg også, og alt har veldig mye yolo-faktor. Man er jo ikke yolo hele tiden, i alle fall ikke jeg. Presset på alle områder er jo stort nok fra før, om vi ikke også skal ha et press på å tenke “dream big, yolo” og alt det der i tillegg. (Og én ting til: jeg misliker også det Buddha-sitatet. Jeg hadde nok ganske sikkert falt i en depressiv dal og grint meg i hjel tror jeg)..

  2. Hehe, jeg vet faktisk ikke om Buddha har skrevet det sitatet. Men ja, det er grenser for hvor mange sånne sitater man kan ta innover seg daglig. Det har motsatt virkning på meg i hvertfall!

  3. Ja! Jeg er så enig! Er så lei av at man alltid skal makse på absolutt alt. Jeg orker knapt å gå ut døra om dagene, og jeg blir ikke akkurat bedre i hodet av å lese hvor jævlig mye jeg burde og må få gjort. Nei, idag er jeg glad for at jeg i det hele tatt klarer å jobbe med studiene mine og at jeg har planlagt en treningsøkt. Får jeg gjennomført den og gjort ferdig det jeg holder på med nå, så er jeg fornøyd.

  4. Ja, det har liksom eskalert i takt med sosiale medier, føler jeg. Lurer på hvor det hele ender? Folk sliter seg i hjel for å finne lykken, men ingen er spesielt lykkelige. Weird.

  5. Sosiale medier er både en fin og en helt forjævlig ting. Tror folk glemmer at vi alle har forskjellige utgangspunkt og så tror de at de må oppnå og ville alt det andre oppnår og vil. Jeg ble med ett mye roligere da jeg begynte å tenke på hva jeg faktisk ville og ikke tenkte på hva alle andre vil at jeg skal gjøre. Sier ikke at presset har forsvunnet helt, men det føles mye lettere å ikke skulle hige sånn etter hva alle andre gjør og oppnår i stedet for å tenke på hva som gjør meg glad og fornøyd. Og det gjelder å sette pris på og være fornøyd med de små tingene i livet også.

  6. Ja, det hender man begynner å sammenligne seg med andre, spesielt når man ser hvor “gøy” og “suksessfull” en persons liv kan se ut gjennom Instagram og FB. Prøver å drukne ut støyen fra sånt, for det er jo bare forstyrrende og ikke konstruktivt på noen måte. Men innrømmer at det ikke alltid er lett å overse det, spesielt på en dårlig dag når man ikke føler livet går den veien man vil.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg