Livet mitt som B-menneske


Som en blind, nyfødt fugleunge famler jeg i mørket mot den irriterende pipelyden som ikke tar slutt. Jeg gløtter bort på gjenstanden som ligger og maser og dirrer på nattbordet. En glødende skjerm med noe kluss på. Ikke et eneste ord mitt langsynte blikk greier å identifisere uten hjelp av kontaktlinser, men noe tilsier at det er visst på tide å stå opp.

Hver morgen er starten på en liten depresjon som gradvis forsvinner utover dagen ettersom timene går. Prosessen med å løfte morgendepresjonen består av ritualer som er avgjørende for at hjulene i mitt lille kroppsmaskineri settes i gang. En kruttsterk espresso er første steg. Den skal være svart som natten og helst smake like mørkt som humøret. Det er også viktig å bestemme om det skal lages “god kaffe” eller “dårlig kaffe”. Her i huset er vi litt snobbete når det gjelder kaffen, så det går mest i førstnevnte.


Noen dager duger også “dårlig kaffe” altså, det avhenger litt av hvor mye tid man har. Etter et kvarters koffeinnytelse er det bare å stille seg foran speilet for så å stirre på noen som ligner på meg. Men med det bleke trynet og det sorte lange håret er det lett å skvette av den forvekslende likheten jeg har til The Ring-jenta.


Heldigvis er det ingenting en dusj og litt kosmetikk ikke kan fikse. Her kan vi bare glemme #usminket-kampanjen fra Det Nye, altså… Bare så det er sagt. 

Men jeg tror ikke folk forstår hva det innebærer å være et hardbarka B-menneske i et A-menneskestyrt samfunn. Det er utfordringer man helst ikke snakker høyt om. Og det innebærer mange små hvite løgner og en del praktiske forhåndsregler. Som f.eks når telefonen ringer og vekker deg.


Å skaffe en hårføner er også essentielt, skal du lykkes som ubemerket B-menneske. Vått hår i 11-tiden er IKKE populært, så hvorfor ikke bare ha det som vane å alltid føne håret før man tråkker ut døra en sen formiddag? Vått hår signaliserer nemlig kropssvask som har funnet sted maks for 1 time siden, som igjen assosieres med latskap (med mindre du blir spottet med vått hår på vei ut av Elixia eller SATS, da gjelder ikke denne regelen- pluss at du får et disiplinspoeng for aktivitet før arbeid).


Hvis du møter på bekjente på vei ut en sen formiddag, er det lurt å ha forberedt et par hvite løgner på forhånd. Disse fungerer som regel, men hun husk å variér, slik at du ikke vekker mistanke. Hovedregelen er at du må gi inntrykk av å være godt inne i dagen din, og ha minst 1-2 aktiviteter bak deg.

Selv om mange B-mennesker føler seg ofte mislykket fordi de ikke greier å adaptere til A-livet, klandrer jeg ikke meg selv. Heller tvert imot, jeg er flink til å gi meg selv en klapp på skulderen de dagene jeg virkelig utmerker meg. Det er tross alt ikke min feil at jeg ble født som nattugle, og ikke morgenfugl.

For alt er relativt, ikke sant?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg