Tips for å bli “pen” // Vol. II “Sminke”

Da følger jeg opp forrige ukes innlegg med et nytt et. I dag skal vi snakke litt om hvordan du kan ommøblere hele ansiktet med hjelp av litt kosmetikk. Hæ? Jo, hør nå. Contouring hadde vel sitt store gjennombrudd for oss “sivile” rundt 2009, dette husker jeg fordi jeg ble sugd inn i sminkeguruenes verden på YouTube, der jeg ble sittende apatisk foran skjermen og se på sminketutorial etter sminketutorial uten å blunke, før jeg plutselig spacet ut og våknet til bevissthet ved kassa på MAC og hadde nettopp trukket kortet på et firesifret beløp for noen veldig dyre produkter jeg egentlig ikke trengte.

Vi har alle vært der. Det er lett å la seg påvirke av slik propaganda, det er tross alt skapt for å treffe oss der vi er litt ekstra myke. Ser man plutselig at folk som har peiling bruker en liten, transparent silikonklump til å blende ut foundation med, så blir man jo nysgjerrig. Er dette noe for meg? Kanskje dette er løsningen på alle mine problemer? Vil jeg hate meg selv litt mindre og føle meg vakker (på inn- og utsiden) hvis jeg begynner å gni inn sminken min med denne hver morgen før jeg drar på jobb? Det var forresten et retorisk spørsmål, jeg har ikke svarene på alt!

Men tilbake til contouring. Det er litt som å være tryllekunstner. Eller bare vanlig kunstner egentlig. Er du dyktig kan du omtrent male et vakkert maleri på ditt vanlige ansikt og ingen vil ane at du ikke ble født så vakker og definert som du er i dag.

Hater du nesa di? Tegn noen vertikale, brune streker på sidene og blend i vei. Fleskete kinn? Tegn noen brune streker der du burde hatt kinnbein og ta-da! Du har plutselig fått sylskarpe kinnbein som ville gjort Kate Moss litt misunnelig. Så kan du gjøre motsatt med en highlighter. Trekk frem det du liker best i ansiktet, slik at resten bare synker bakover og holder seg i bakgrunnen. Er man heldig vil resultatet se cirka slik ut:

Øyenbryn er også veldig viktig. “Brows on fleek” er ikke noe man bør ta lett på. Det er mange jenter på Instagram som lever av å ha rare bryn. Brynene ser litt ut som de er stjålet fra en drag queen og kommentarene bare raser inn på hvert innlegg. Folk tægger vennene sine i kommentarfeltet og bare, “Hah! Sjekk de bryna der a! LOL.” Men sånne Instagram-stars driter i de negative kommentarene og kjører på med enda mørkere brynpudder, så bare LOLer de hele veien til banken. Ka-ching! 

Er du litt lat eller har dårlig tid om morgenen fins det et annet alternativ. Nå kan man tatovere små, falske hår rett på huden, også kalt microblading. Det er best å bestille time hos en “sertifisert behandler”, som åtte av ti ganger betyr at “artisten” har vært på et halvt dags microblading-kurs og fått diplom (gratulerer!), før hun hakker løs med mikronålene som skal føre pigmenter inn i ansiktshuden din for evig og alltid. 

Skjønnhetsbransjen i 2017 er virkelig noe for seg selv. 

2 kommentarer
  1. Hahaha..
   Et par av mine døtre har bedrevet contouring. Jeg så knapt noen forskjell, men våget ikke si det pga de dyre produktene de hadde kjøpt seg.
   Microblading, joda, det er også forsøkt av dem. Der fant de en som kunne den kunsten, så det ser ok ut.
   Mens jeg,- jeg ser ikke ut og er såre fornøyd med det. Orker ikke stresse med alt det merkelige de unge finner på nå.

  2. JustMe: Alt med måte, tenker jeg da! Har man fått en dyktig person på microblading så er det jo null stress. Problemet er bare at veldig mange har plutselig fått for seg at de skal tilby denne tjenesten uten å ha så mye erfaring. Det kan få ganske kjipe konsekvenser.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg