Boobs

 

Mitt første (bevisste) møte med pupper var på en Barbie-dukke. Jeg samlet på de da jeg var liten, og de ligger fortsatt i en massegrav av plastikk i boden, alle 80 stykker. Kort tid etter ble jeg introdusert for Baywatch. Jeg visste ikke om silikon på denne tiden, men jeg husker jeg tenkte “Jeez, så kult at når man blir voksen så blir puppene så store at de står rett ut!” …og med det begynte jeg å glede meg litt ekstra til å bli voksen.

Etterhvert som tiden gikk og det ikke skjedde like dramatiske ting på brystkassefronten som jeg hadde håpet på, så begynte jeg å stille spørsmål ved det hele. Hvordan få den ideale kvinnekroppen samfunnet har hinta at jeg burde ha- og hva skjer hvis jeg ikke får den? Det stoppet ikke der.

Ikke lenge etter oppdaget jeg at leggene gjerne kunne gro to til tre hår ut av en pore, mens på hodet var det alltid bare ett- ett veldig tynt hår, i hver pore, som igjen stridet mot det som var forventet av meg som ung kvinne.

 

 

Her sprada Pantene Pro-V damene rundt, med det som tilsvarte ca 15 hoder med hår for meg, på tv som om ingenting var skjedd. Hallo? Er dere klar over at dere satte meg opp for et uoppnåelig, livslangt ønske om urealistisk tjukt og skinnende hår? Takk skal dere ha!

Det hjalp ikke at jentebladene sendte regelmessige blanda signaler. Her snakker vi “du er perfekt som du er” artikler etterfulgt av annonser fra plastisk kirurgi klinikker og Grete Roede-kurs. Å komme i bikiniform er noe jeg har prøvd på i årevis- jeg har ennå ikke fått det til.

 

 

Jeg kan ikke gå så langt som å si at jeg har utviklet spiseforstyrrelser av all denne utseendesfikseringen, men det er selvfølgelig veldig kjedelig når man ikke er spesielt “Large” i det virkelige liv, og må kjøpe den størrelsen til tider for at det skal passe. Men nå til dags holder det ikke å være tynn- man skal helst ikke eldes heller.

Det toppa seg da jeg var i et parfymeri her forleden. En skrukkete og nokså innpåsliten ekspeditør skulle på død og liv selge meg en anti-rynkekrem som kosta mer enn en flybillett med Widerøe. Det fins vel ikke noe verre enn å bli prakka på ting man ikke vil ha, når man egentlig bare har lyst til å titte litt i butikken alene i fred og ro.

 

Slå den du.

Kjære (facebook) venn

Jeg så du hadde lest mailen jeg skrev til deg klokka 13:47, men du svarte ikke. Du er jo så opptatt, det har jeg jo forstått. Så du hadde vært på Ayia Napa i påsken, mora di hadde fått seg en veldig fin bikini. Men er det så lurt av henne å bade så fort etter ansiktsløftningen hun tok i mars? Det bildet av stingene hennes så ikke så godt ut, det er så kjipt med infeksjoner altså. Jeg håper det går bra med henne. Her om dagen vettu, så var jeg på kino og så den filmen du var og så forrige onsdag. Sprøtt at vi begge liker Tarantino! Ser at vi har mye felles, du og jeg.

Så forresten at eldstedattera di mista en tann på mandag, så stor hun har blitt! Jeg syns det virker som det bare var igår at du la ut det bildet av det nyfødte nurket, men det er jo seriøst 5 år siden allerede. Som tida flyr. Hun gleder seg vel til å få seg en lillebror, kan jeg tenke meg… når har du termin igjen? Holdt på å le meg ihjel av den barten du hadde tegna på ultralyden, du har så bra humor ass!

Herregud, jeg begynner å stresse skikkelig med #sommerkroppen, jeg. Det er jo bare 2 måneder til sommeren, hjelp! Du la jo om hele dietten som nyttårsforsett.. kan jeg få spørre deg om hvordan det går? Så før-bildet ditt på Instagram, blir spennende å se etter-bildet om noen uker. Og bare drit i de kommentarene du fikk om strekkmerkene, de er bare misunnelige. Har vurdert å begynne på lavkarbo selv, og jeg ser jo at du er veldig dedikert. (Den baconsausen du la ut bilde av må jeg bare ha oppskriften på, det så digg ut!) Hadde virkelig satt pris på om du delte noen tips med meg. Virker som du har peiling.

Jaja, jeg må nesten på jobb nå. Ta en kaffe en dag? Føler at vi har så mye å ta igjen. Tenk at vi ikke har sett hverandre på 20 år!? Som tida flyr. Sjukt.