Årets siste og kjipeste fest

KF1

 

Jeg vet ikke hvor dette med at “Årets Fest er den siste kvelden i året” kommer fra, for det legger sykt mye press på et tidsrom på ca. 8 timer. 8 timer, dere! Hva er det man kan utrette på 8 timer som skal måle seg mot resten av de andre 364 kveldene som har vært, liksom?

Som regel starter det med at man stresser med hvor man skal tilbringe denne fabelaktige kvelden. Man vil jo velge de kuleste vennene og helst i et lokale som gjør seg godt på Instagram-feeden. Er du bedt på fest med badebasseng i hagen, så drar du dit! Er du så uheldig at det kun er familien som har lyst til å være sammen med deg, så kan du spille “familiekjær-kortet”. Det er også ganske populært. Er det kjipt der du er, så drar du videre… Har du ikke brukt 35 % av kvelden på å transportere deg selv fra en fest til en annen, så kan du takke deg sjæl hvis du har det kjedelig. Da har du rett og slett ikke prøvd hardt nok.

Antrekket er også viktig. Drit i å skille deg ut på nyttårsaften, alle SKAL ha paljetter i en eller annen form inkludert i antrekket. Helst gull eller sølv, men blått og svart er også OK. Rødt hører ikke hjemme etter 26 desember, sorry. Med mindre du har tenkt å forføre en mann, men da må du også ha matchende nisselue. Og sånne sandaler med røde boadunfjær på. Er du skikkelig oppmerksomhetssyk så anbefaler jeg hvitt, helst litt gjennomsiktig. Slår sjeldent feil.

Drikke er også ganske avgjørende. Champagne (sjampanje?) er helt riktig, men har du dårlig råd er også prosecco og cava akseptabelt. Dropp ølen hvis du har veldig trang kjole med paljetter på, balloony er ikke en bra look til fotoalbumet. Just sayin’.

Ellers kan jeg melde at fyrverkeri er livsfarlig, derfor nyter jeg synet trygt fra innenfor husets vinduer, men det er selvsagt opp til deg. Vil du risikere å bli den blinde, tannløse førstesidenyheten på VG 1. januar fordi du tok imot en kinaputt i god tro om at det var siste trekket på en joint idét den sprengte? Nei, jeg trodde ikke det, altså.

Jeg kan også fortelle deg at INGEN har det gøy på nyttårsaften, uansett hvor kule bilder med frusere, blinkende ølbriller og fancye margaritas de poster. Det hele er et spill for galleriet.

Det beste du kan gjøre er å se fremover, og bare tenke at dette er året du skal bli tynn, jogge hver morgen, begynne å juice, finne mannen/kvinnen i ditt liv, slutte å røyke/snuse, få drømmejobben og i det heletatt bare bli kjempelykkelig. Nyttårsforsetter, hurra!

Så ringes vi i mars 2015 og ser hvordan det står til…

Godt nytt år!