Den kjipe sannheten

Dette er til dere som ikke skjønner en goddamnshit, der dere sitter og tenker på en spesiell person dagen lang, sjekker mobilen hvert tiende minutt for å se om de har sett din siste Facebook-melding, eller lurer på hvorfor de mistet interessen i dine daglige gjøremål på My Story helt uten forvarsel. Har du gjort noe galt, tenker du, mens du går gjennom gamle chatsamtaler og tekstmeldinger, og prøver å analysere hver setning til en dypere, underliggende betydning.

Crushing er så kjedelig når man ikke vet om det er gjensidig.

Jeg tenker på alle de millionene med sangtekster som handler om kjærlighet, og sitter igjen med at det er fryktelig mange mennesker som har kastet bort altfor mye tid og energi på denne gåten. Vet du hvorfor? Fordi det ikke fins så mange nyanser som man så hardt prøver å tro at det er.

Det er faktisk ganske svart og hvitt. Og litt kjipt.

Eller:

Disse løgnene forteller vi oss selv og alle våre venninner når vi prøver å løse denne mystiske gåten. Men vet du hva? Når jeg liker noen skikkelig godt så kan jeg være midt i et svalestup ut fra 10-meter’n på Frognerbadet, jeg kan ha akkurat blitt bæsjet på midt i trynet av en hensynsløs måke eller ha 1005 e-poster som jeg må besvare innen de neste to timene- men jeg finner da fortsatt tid til å svare på én tekstmelding! Det tar deg hva, maks ti sekunder å skrive et par ord og et lite blunkefjes? Kanskje til og med en liten smiley med et slengkyss hvis du virkelig mener alvor. 


Så, lurer du på om han/hun liker deg, sånn helt seriøst? Det er mange måter å oppdage om noen egentlig liker deg på. Her er noen eksempler.

Dere møtes, kanskje på en fest eller i en eller annen hip, sosial setting, og fyrer i gang et nytt og glohett forhold. Du vet, der man sliter med å holde hendene vekk fra hverandre, og det bruser som en ristet colaboks i årene hver gang man kysser. Man kan ligge og kline til den samme Spotifylista med fjortismusikk på repeat i timesvis, og søvn blir plutselig ikke så viktig, selv om man skal opp tidlig dagen etter.

Ukene går, den staselige ny-fasen er i ferd med å sakte, men sikkert ebbe ut til null – dette er det kritiske “make-or-break” punktet, forresten. Blir det et forhold ut av denne hete flingen, så er det ca. nå du vil få dette bekreftet.

Men ofte så blir det til at man plutselig ikke treffes hver eneste kveld, men kanskje hver tredje, så hver femte, så plutselig har det gått to uker siden dere hang sist. Du spør om dere skal finne på noe over en tekstmelding. “Jada! Vi kan finne på noe en dag, vettu!:)” er svaret du får. Du blir glad og litt håpefull, dumme meg, tenker du, alt skjedde jo i hodet mitt. Trikset er nemlig å spille med og si ja, men aldri tidsfeste et møte. På denne måten slipper man å konfrontere personen, og lar de heller lure seg i hjel i noen uker før de forhåpentligvis skjønner tegninga selv. Det kalles å “fase noen ut”. 

Man kan ofte sitte og lure lenger enn man burde, spesielt fordi det å bli avvist eller ikke få oppmerksomhet fra noen man liker, bare forsterker de følelsene man allerede har. Lemmy fra Motörhead hadde helt rett da han sang “The chase is better than the catch”, og ofte er jakten så lang og kampen så hard, at man aldri kommer helt over det. Seriøst, det er folk som jeg ikke fikk for 11 år siden som fortsatt gir meg sommerfugler når vi møtes tilfeldigvis på butikken. Latterlig, jeg vet. De “uoppnåelige” får en slags heltestatus i hodet ditt og det er ganske kjedelig å leve med noen ganger.

Det er jo ganske trist å tenke på at de fleste kjærlighetssanger er skrevet av en stakkars taper som sitter og griner over gitaren sin, mens personen han synger om knapt vet at han eksisterer. Er det så romantisk å digge noen som gir fullstendig faen i deg? Jeg synes ikke det.

Det rare er at med en gang noen ikke viser den interessen de en gang viste, så blir du plutselig så mye mer interessert i å fange den på nytt. Her kommer jaktinstinktet frem igjen. Akkurat idét personen er i ferd med å komme over deg må du huke tak i de på nytt, rive hjertet deres i filler, tygge litt på det akkurat nok til at det blir godt og seigt, så spytter man det ut på det harde, våte fortauet og lar det stå til. På’ n igjen. Iskaldt, jeg vet. Men er det ikke litt tilfredstillende å ha en liten fanklubb etter seg til enhver tid?

Så, det jeg egentlig prøver å si er at hvis du virkelig liker noen, så er det beste du kan gjøre for å få de interessert, å bare ignorere de totalt. Digger de deg, så ignorerer de deg tilbake… Er det “meant to be” så kommer skjebnen og gjør sin greie uansett… tror jeg? 

Når jeg tenker etter er det nesten litt utrolig at det blir noe av forhold og ekteskap i disse dager, med så mange spill, kyniske apps og vanskelige regler som det er i nåtidens überkomplekse dating game.

Lykke til, da. Alt ordner seg vel til slutt…