Tips for å bli “pen” // Vol. II “Sminke”

Da følger jeg opp forrige ukes innlegg med et nytt et. I dag skal vi snakke litt om hvordan du kan ommøblere hele ansiktet med hjelp av litt kosmetikk. Hæ? Jo, hør nå. Contouring hadde vel sitt store gjennombrudd for oss “sivile” rundt 2009, dette husker jeg fordi jeg ble sugd inn i sminkeguruenes verden på YouTube, der jeg ble sittende apatisk foran skjermen og se på sminketutorial etter sminketutorial uten å blunke, før jeg plutselig spacet ut og våknet til bevissthet ved kassa på MAC og hadde nettopp trukket kortet på et firesifret beløp for noen veldig dyre produkter jeg egentlig ikke trengte.

Vi har alle vært der. Det er lett å la seg påvirke av slik propaganda, det er tross alt skapt for å treffe oss der vi er litt ekstra myke. Ser man plutselig at folk som har peiling bruker en liten, transparent silikonklump til å blende ut foundation med, så blir man jo nysgjerrig. Er dette noe for meg? Kanskje dette er løsningen på alle mine problemer? Vil jeg hate meg selv litt mindre og føle meg vakker (på inn- og utsiden) hvis jeg begynner å gni inn sminken min med denne hver morgen før jeg drar på jobb? Det var forresten et retorisk spørsmål, jeg har ikke svarene på alt!

Men tilbake til contouring. Det er litt som å være tryllekunstner. Eller bare vanlig kunstner egentlig. Er du dyktig kan du omtrent male et vakkert maleri på ditt vanlige ansikt og ingen vil ane at du ikke ble født så vakker og definert som du er i dag.

Hater du nesa di? Tegn noen vertikale, brune streker på sidene og blend i vei. Fleskete kinn? Tegn noen brune streker der du burde hatt kinnbein og ta-da! Du har plutselig fått sylskarpe kinnbein som ville gjort Kate Moss litt misunnelig. Så kan du gjøre motsatt med en highlighter. Trekk frem det du liker best i ansiktet, slik at resten bare synker bakover og holder seg i bakgrunnen. Er man heldig vil resultatet se cirka slik ut:

Øyenbryn er også veldig viktig. “Brows on fleek” er ikke noe man bør ta lett på. Det er mange jenter på Instagram som lever av å ha rare bryn. Brynene ser litt ut som de er stjålet fra en drag queen og kommentarene bare raser inn på hvert innlegg. Folk tægger vennene sine i kommentarfeltet og bare, “Hah! Sjekk de bryna der a! LOL.” Men sånne Instagram-stars driter i de negative kommentarene og kjører på med enda mørkere brynpudder, så bare LOLer de hele veien til banken. Ka-ching! 

Er du litt lat eller har dårlig tid om morgenen fins det et annet alternativ. Nå kan man tatovere små, falske hår rett på huden, også kalt microblading. Det er best å bestille time hos en “sertifisert behandler”, som åtte av ti ganger betyr at “artisten” har vært på et halvt dags microblading-kurs og fått diplom (gratulerer!), før hun hakker løs med mikronålene som skal føre pigmenter inn i ansiktshuden din for evig og alltid. 

Skjønnhetsbransjen i 2017 er virkelig noe for seg selv. 

Tips for å bli “pen” // Vol. I “Vipper”

Hei, hei, jenter! Jeg er her for å dele litt visdom med dere. Du skjønner det at sjansen for at du er bra nok i dagens samfunn er ganske liten. For å være helt ærlig vil jeg tørre å påstå at 85% av dere som sitter og leser dette nå, er rett og slett ikke bra nok “au naturel”. Sånn utseendemessig altså, kan jo hende dere har helt supre personligheter og er smarte, men det betyr fint lite når du skal legge ut en selfie og vil ha et par hundre likes, hæ? Dagens skjønnhetsidealer har skyhøye krav, og det er særdeles få som kommer gjennom det bittelille, trange nåløyet (spesielt med de store rumpene, men det er et heeelt annet innlegg).

Men jeg har gode nyheter! Har du penger så kan det meste løses. Denne uken handler det rett og slett om øynene. Eller lettere sagt, øyenvipper.

Du trodde at du ble født med øyenvipper for å holde rusk og annet smått ute av det sarte øyeeplet, sant? FEIL! Øynene er vinduene til sjelen, og vinduene skal helst dekoreres. Populæritet, selvtillit og lykke vil vokse i takt med antall hår som er limt over hvert øye, og det skal helst ligne på en liten feiekost.

Det er ganske sykt å tenke på de stakkars menneskene som levde for 30 år siden som ikke engang hadde mulighet til å skaffe seg vippe-extensions. At folk i det hele tatt ble forført uten en svart, hårete larve hvilende på hvert øyelokk er for meg et under. 

Da var første del i denne skjønnhetsserien ute. Husk, når det gjelder vipper: More is more!

Greier du å balansere en klump med vipper på størrelse med en kråkebolle på hvert øyelokk kan jeg garantere deg at du vil merke en umiddelbar forandring til det bedre i ditt liv. You go, girl!